2023 M. JAPONIJOS MOBILUMO PARODOJE "LEXUS" PRISTATYS NAUJOS KARTOS KONCEPCINĮ ELEKTROMOBILĮ SU AKUMULIATORIUMI
Naujienos

2023 M. JAPONIJOS MOBILUMO PARODOJE "LEXUS" PRISTATYS NAUJOS KARTOS KONCEPCINĮ ELEKTROMOBILĮ SU AKUMULIATORIUMI

2026 m. "Lexus" pristatys naujos kartos akumuliatorinį elektromobilį su revoliucine moduline kėbulo struktūra, iš esmės pakeistu gamybos metodu ir visiškai atnaujinta programinės įrangos platforma.
Skaityti daugiau

Pirmasis koncepcinis modelis, kuriame nagrinėjamas šis metodas, bus pristatytas šių metų spalio mėnesį Japonijos mobilumo parodoje, kaip dalis "Lexus" įsipareigojimo keisti automobilių ateitį pasitelkiant elektrifikaciją.

Šis pranešimas buvo paskelbtas rugsėjo 15-16 d. Japonijoje vykusiame LEXUS SHOWCASE renginyje pasaulio žiniasklaidai.

Šio renginio metu "Lexus International" prezidentas Takashi Watanabe pristatė naująją "Lexus" modelių liniją, atitinkančią įvairius klientų ir regionų visame pasaulyje poreikius. Be to, jis aptarė būsimą "Lexus" transporto priemonių gamybos kryptį ir pastangas imtis iššūkių kuriant ir skatinant akumuliatorinius elektromobilius, kad būtų sukurta anglies dvideginio neišskirianti visuomenė.

Nuo pat įkūrimo 1989 m. "Lexus" laikosi mąstysenos "Stumti ribas", nuolat meta iššūkį įprastoms prabangių automobilių sampratoms ir savo klientams nuosekliai siūlo naujas technologijas bei vertybes. Būdami prabangaus gyvenimo būdo prekės ženklas, išliksime veržlūs ir atidūs klientų poreikiams bei besikeičiančiam laikmečiui, nepaliaujamai stengdamiesi kurti automobilius, kurie kelia šypseną klientų veiduose.

Įvairovė

LEXUS SHOWCASE renginyje pirmą kartą Japonijoje pristatyta modelių linija, siūlanti naujas įvairiapusės prabangos vertybes. "LM" - tai naujas drąsus vairuotojo vairuojamų automobilių pasirinkimas. "LBX" peržengia įprastą dydžio hierarchiją ir yra automobilis, skirtas išrankų skonį turintiems klientams, kurį galima vairuoti ir kasdieniškai. "GX" sujungia tikrą visureigio pajėgumą ir rafinuotą prabangą kelyje, o "TX" skirtas išskirtinai Šiaurės Amerikos klientams - erdvios trijų eilių sėdynės užtikrina patogų keliavimą. Mes ir toliau pristatysime modelius, atitinkančius įvairius mūsų klientų visame pasaulyje poreikius.

Be to, "Lexus" Japonijoje pradės klientų patirties programą, skirtą būsimam praktiniam "ROV Concept" (rekreacinio visureigio), kuriame sumontuotas pirmasis "Lexus" vandeniliu varomas variklis, pritaikymui. Kuriant ROV buvo siekiama pasiūlyti išskirtinę vairavimo patirtį, kurios neįmanoma patirti važiuojant įprastais lengvaisiais automobiliais.

Tai pavyko pasiekti dėl kompaktiško kėbulo dydžio ir išskirtinių visureigio savybių, kurios suteikia jaudinančią vairavimo patirtį ir galimybę susilieti su gamtos didybe. Naudojant vandenilinį variklį, ROV siekiama pusiausvyros tarp aplinkosauginio sąmoningumo ir jaudulio jausti variklio širdies plakimą. Bendradarbiaudamas su įmonėmis partnerėmis, kurios dalijasi ta pačia vizija, ROV savo transporto priemonės komponentuose naudoja mažą poveikį aplinkai darančias technologijas. Lexus ir toliau teiks įvairią patirtį, leidžiančią klientams mėgautis gyvenimo būdu gamtoje, remdamasis idėja "įkvėpti gilesnę meilę gamtai ir jos supratimą".

Be to, "Lexus" pasinaudos klientų patirties programų metu surinktomis nuomonėmis kaip grįžtamuoju ryšiu, kad toliau tobulintų būsimus praktinio pritaikymo technologinius sprendimus.

Elektrifikavimas

"Lexus" ir toliau sieks sukurti anglies dioksido neišskiriančią visuomenę, daugiausia dėmesio skirdama akumuliatoriniams elektriniams automobiliams. Kaip automobilių gamintojas "Lexus" taip pat teiks naujas paslaugas ir vairavimo džiaugsmą. Jau apie 10 metų "Lexus" dirba tobulindama savo automobilių pagrindines eksploatacines savybes ir charakteristikas, taip pat tobulindama "Lexus" vairavimo skonį. Šis vairavimo malonumas, žinoma, bus perkeltas į priekį su akumuliatoriniu elektromobiliu, o su mūsų elektrifikavimo technologijomis bus pakeltas į dar aukštesnį lygį.

Pagrindinės technologijos, prie kurių "Lexus" dirbo, yra sklandus varomosios jėgos valdymas su DIRECT4 keturių varančiųjų ratų sistema ir "Steer-by-Wire" sistema, kuri užtikrina intuityvų, linijinį vairavimo pojūtį. Lexus ir toliau sieks natūralaus dialogo tarp vairuotojo ir automobilio, sukeliančio vairavimo džiaugsmą. Be to, su AE86 ir RZ Sports Concept, kurie buvo pristatyti šių metų sausį Tokijo automobilių salone, "Lexus" permąsto naujus būdus, kaip įkvėpti meilę vairavimui ir automobiliams, net ir su baterijomis varomais elektriniais automobiliais, nes siekiame tapti neutraliais anglies dioksido atžvilgiu.

Be to, "Lexus Electrified Sport Concept" skatins kurti būsimas elektrifikavimo technologijas, pavyzdžiui, visas sistemas apimančias baterijas, aerodinamiką, svorio mažinimą ir didelį standumą.

Be to, "Lexus" imsis iššūkių, susijusių su tvariomis iniciatyvomis, kuriose atsižvelgiama į gamtinę aplinką. Nesivadovaudami įprastinėmis prabangos vertybėmis, naudosime perdirbtas ir dirbtines medžiagas, kad sukurtume naują, aukštos kokybės interjerą.