2024 M. LEXUS RZ NUO ŠIOL GALIMA RINKTIS IR VAROMA PRIEKINIAIS RATAIS
Naujienos

2024 M. LEXUS RZ NUO ŠIOL GALIMA RINKTIS IR VAROMA PRIEKINIAIS RATAIS

Lexus prabangių elektrinių visureigių RZ liniją papildo naujomis priekiniais varomaisiais ratais (FWD) versijomis
Skaityti daugiau

Pirmą kartą Lexus RZ buvo pristatytas, kaip keturių varančių ratų elektromobilis, taip stiprinant prabangaus visureigio savybes. Nuo šiol Lexus klientai turės platesnį RZ pasirinkimą, tad prognozuojama, kad šis modelis taps dar patrauklesnis ir pasieks daugiau klientų kurie prioritetą teikia priekiniais ratais varomiems modeliams. Kaina šio modelio bus mažesnė, bet kokybė nenukentės ir nebus atsisakytą pirmojo specialiai Lexus sukurto baterijomis varomo elektromobilio savybių. Klientai šiame modelyje galės tikėtis to paties meistriškumo ir Omotenashi dėmesio detalėms, o vairuotojas mėgausis puikiai suderinta Lexus vairavimo patirtimi

Elektrinė pavara liko ta pati, neliko tik galinės elektrinės ašies, kuri naudojama AWD versijoje. Dėl šių pokyčių sumažėjo automobilio svoris, tad  su  RZ 300e bus galima nuvažiuoti ilgesnį atstumą. Oficialus WLTP kombinuoto ciklo nuvažiuojamas atstumas siekia iki 480 km modeliui su 18 colių ratais (su 20 colių ratais šis atstumas siekia iki 419 km). Atitinkami atstumai modelio su visais varomaisiais ratais - 440 km ir 395 km.

Elektros variklis ir ličio jonų akumuliatorius išvysto maksimalią 204 DIN AG/150 kW galią, o didžiausias sukimo momentas 266 Nm pasiekiamas nuo 0 aps/min. Tai užtikrina  gerą pagreitį - nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėjama per 8 sekundes.