ŠEFO LIONEL BECCAT KULINARINĖ KELIONĖ KARTU SU LEXUS LC
Naujienos

ŠEFO LIONEL BECCAT KULINARINĖ KELIONĖ KARTU SU LEXUS LC

Lionel Beccat draugystė su "Lexus LC" kabrioletu.
Skaityti daugiau

„Lexus LC“ kabrioletas suteikia unikalią bei malonius pojūčius sukeliančią vairavimo patirtį.  Todėl turbūt buvo neišvengiama, kad „Michelin“ žvaigždę pelnęs šefas Lionel Beccat, kuris gamindamas maistą ypatingai vertina ryšį su gamta, pajuto trauką prie šio modelio. Glaudus ryšys su gamta ir džiuginantis „Lexus LC“ kabrioleto vairavimas – tai dalykai, kurie stimuliuoja visus pojūčius bei padeda Lionel pasisemti kūrybinio maisto ruošimo įkvėpimo. 

Nors gimė Korsikoje, Prancūzijoje, šefo talentas pražydo tik po prancūzų virtuvės studijų, pas meistrą šefą Micheli Troisgrosa. Jo maisto gaminimo filosofija pasikeitė tada, kai šefas persikėlė į Japoniją, kur praleido laiką reflektuodamas meną. Pokyčius paskatino gamtininkų ir gamintojų nuoširdumas, sąveikaujantys su Japonijos kraštovaizdžiu. „Anksčiau aš gaminau maistą, norėdamas išreikšti save, - paaiškina Lionel, - bet kai susidūriau su nuostabiais Japonijos gamtos stebuklais ir jos žmonėmis, supratau, kad maiste turi atsispindėti ir išsiskirti ingredientai, o ne šefas.“

„Lexus LC“ kabrioletas puikiai tiko patirtį tiesioginę gamtos galią. „Dėl natūralaus, tekančio automobilio dizaino, atrodo, lyg kabrioletas toks gimė. Tai, ką jis simbolizuoja yra labai panašu į tai, ko aš ieškau patiekale“, - pasakojo Lionel po pirmojo susitikimo su „LC“ kabrioletu. “. Lionel pradeda savo kelionę už „LC“ kabrioleto vairo - automobilio, kuris rezonuoja su jo paties filosofija.

Lionel, norėdamas atrasti tikrąją savo virtuvės prasmę, grįžta į Oita prefektūrą pietinėje Japonijoje – regioną, kurį jis aplankė praeityje. Tai yra vieta, kuriai energiją teikia žemės jėga, esanti „Mount Aso“, vieno garsiausių Japonijos ugnikalnių, krūtinėje. Tai vieta, kur vanduo yra grynas, augalai yra švieži, oras yra švarus, o žmonės gyvena harmonijoje su gamta. Lionel tai yra ypatinga vieta, kuri kažkada padėjo užmegzti ryšį su gamta ir pakeitė požiūrį į maisto gaminimą.

„Žmonės sako, kad mano virtuvė yra unikali, nes turiu tiek prancūzų, tiek japonų požiūrį, leidžiantį parodyti dvi skirtingas puses. Taigi, dar kartą patiriant Japoniją padeda formuoti mano, kaip virėjo, mentalitetą ir filosofiją “, - sako jis.

Šefas paima vairą ir pradeda važiuoti aukštumų maršrutu. Atidaręs stogą jis patiria kalnų orą; pastovus pagreitis išlaisvina visus penkis jutimus, kad galėtų susisiekti su gamta.

„Su automobiliu jautiesi vienas.“ Potraukis sukuria gilų laisvės pojūtį, tarsi protas įsilietų į gamtą. Važiuojant po nuostabų kraštovaizdį, Lionel iškyla laukinių paukščių, ramiai skriejančių danguje, vaizdas. Jis jaučiasi taip, lyg ir jis galėtų laisvai skristi ten, kur nori. „Liberté absolue (absoliuti laisvė)“ buvo Lionel žodžiai, apibūdinantys „LC“ kabrioleto veržlumą.

Kai Lionel po kelionės grįžo į Tokiją, jis, remdamasis vairavimo patirtimi, paruošė patiekalą. Vienas pagrindinių ingredientų buvo laukinis paukštis, kuris jam iškilo mintyse važiuojant per aukštikalnes. „Laisvas ir laukinis, tačiau grakštus ir elegantiškas. Tai buvo bendras vaizdas, kurį turėjau galvoje galvodamas apie „LC“ kabrioletą ir laukinius paukščius “, - paaiškina Lionel. „Tai, ką atrandi keliaudamas, praturtina tave ir, mano atveju, yra penas mintims“, - apmąstydamas savo kelionę sako Lionel.

Maistas ir automobiliai. Iš pradžių jie gali atrodyti nesusiję, tačiau Lionel paaiškina, kad yra neabejotinų panašumų: „Valgymas ir vairavimas yra fiziniai pojūčiai. Jie abu turi remtis į penkis žmogaus pojūčius “. Šie žodžiai reiškia žmogaus pasiryžimą patenkinti begalinius „žmogaus jutimų“ norus. Galiausiai Lionel padarė išvadą: "Nėra galutinio tikslo kurti daiktus. Taigi, kaip ir  Lexus nenustoja tobulėti, tikiuosi, kad ir aš pats imsiuosi naujų iššūkių."